• Streaming gitaar liedjes spelen
  • Leer gitaar spelen & gitaarlessen
  • 80.000 leden

Ede Staal tabs & chords

D

De Ulfert Staal Werd Geboren Op 2 Augustus 1941 In Warffum (Groningen). In 2006 Zou Hij Dus 65 Jaar Oud Geworden Zijn. Zijn Vader Was Werkzaam In Het Onderwijs. Ede Staal Trouwde Met Sophia Theodora (Fieke) Spoel, Die Een Baan In De Verpleging Had

  • Ede Staal
  • 2008-02-03
  • (2)
Tabs & Chords Soort
Tabs & Chords Soort
Het Is Nog Noeit Zo Donker West Gitaar Akkoorden

Beoordeling Artiest:

Beoordeling: 5 van 5 ()

Ede Staal biografie

D

De Ulfert Staal Werd Geboren Op 2 Augustus 1941 In Warffum (Groningen). In 2006 Zou Hij Dus 65 Jaar Oud Geworden Zijn. Zijn Vader Was Werkzaam In Het Onderwijs. Ede Staal Trouwde Met Sophia Theodora (Fieke) Spoel, Die Een Baan In De Verpleging Had. Ede En Fieke Kregen Zes Zoons: Hanno, Jeroen, Martijn, Elwin, Jelger En Jasper.Het Gezin Staal Bewoonde Verschillende Boerderijen Verspreid Door De Provincie, O.a. In Wehe-den Hoorn, ''t Waar, Nieuw Scheemda, Nw Beerta, De Reiderwolderpolder Bij Nw Statenzijl, Beerta En Farnsum; Zij Hielden Van Het Buitenleven En Van Het Groninger Landschap.

Al Op Zijn Vijfde Begon Ede Staal Met Het Maken Van Muziek Op Een Mondorgeltje,in Bed Onder De Dekens. Zijn Grootvader Was Dirigent Van De Dorpsfanfare In Leens, Het Dorp Waar Ede Staal Opgroeide. Ede Speelde Zelf Vijf Jaar Lang Trompet Bij De Dorpsfanfare En Ging Ieder Jaar Mee Naar Het Muziekconcours.

Toen Ede Medicijnen Ging Studeren In Groningen Ging De Trompet Voor Lange Tijd De Kast In. Omdat Zijn Affiniteit Met Taal Groter Was, Wisselde Hij Van Studierichting En Ging Engels Studeren. Ede Staal Werd Leraar Engels Aan Verschillende Onderwijsinstellingen In De Provincie Groningen, Laatstelijk In Woldendorp. Zijn Omgeving Kende Hem Als Een Sympathieke Maar Introverte En Hyper-gevoelige Man. In Zijn Vrije Tijd Schreef Hij Teksten Voor Liedjes En STER-spots, Componeerde Amusementsmuziek, Werkte Voor De AVRO En Sprak Engels Commentaar In Bij Promotiefilms. Maar Het Liefst Maakte Hij Liedjes, Meest Engelstalig.

 

Ede Staal leden

Ulfert Staal

Ede Staal aanvullende informatie

L

links En Bronnen.

www.edestaal.nl