Samenwerking Gitaarschool Nederland & Gitaartabs

Over Gitaarschool Nederland

Google op gitaarles en je ziet door de bomen het bos niet meer. Alle sites zien er strak en gelikt uit en hebben het beste in huis ..maar is dat wel zo?
Voor velen die gitaarles zoeken voor zichzelf of voor hun kind is het moeilijk inschatten, simpelweg omdat je er te weinig verstand van hebt. Vaak kom je er dan na een flinke tijd pas achter of je werkelijk goed les hebt gehad van een onderlegde vakman of niet. Niets is frustrerender dan na vele uren oefening niet verder te komen met het gitaarspelen omdat je het op een verkeerde manier hebt aangeleerd en daar ook nog eens veel geld voor hebt neergelegd.

Gitaarschool Nederland wil kwaliteit zichtbaarder maken. Dat begint bij de zoekmachine op onze site, de eerste stap naar een goede leraar bij jou in de buurt. Alle aangesloten docenten die je daar vindt hebben een afgeronde conservatorium (HBO) muziekopleiding of vergelijkbare professionele ontwikkeling doorgemaakt en werken beroepsmatig als docerend en/of uitvoerend gitarist. 

Waar Gitaarschool Nederland voor staat:
  • Landelijk collectief van aangesloten gitaarscholen en -docenten
  • Kwalitatief goed gitaaronderwijs en talent ontwikkeling
  • Hanteren van minimum eisen voor aansluiting gitaarscholen en gitaardocenten.
  • Jaarlijkse landelijke gitaardag met talentenjacht, markt, workshops, e.a.
  • Een actief platform dat samenwerking en kennisuitwisseling stimuleert.

Uitgangspunt hierbij is de gitaar als veelzijdig instrument dat in bijna alle muziekstijlen vertegenwoordigd is. Elk genre met zijn eigen opvattingen, methodes, repertoire, kennis en vaardigheden.

GSNL is een initiatief van Jan Wouter Oostenrijk. Afgelopen 20 jaar runde hij Gitaarschool Amsterdam en was tevens gitaardocent aan de stedelijke muziekschool Amsterdam Zuidoost. Als gitarist geniet hij internationale bekendheid met zijn Noordafrikaanse crossovers Sharqi Blues en Maghreb Jazz.

Over Gitaartabs

Gitaartabs heeft als doel elke gitarist te helpen om gitaar te leren spelen en hoger op te komen in haar segment.
Gitaartabs richt zich op kwaliteit en inhoud. We doen dit
middels ProTabs en online gitaarles, waar we de songs en technieken gedetailleerd bespreken. Daarom werken we met afgestudeerde conservatorium docenten. Gezamenlijk kiezen wij repertoire uit het huidige aanbod en stemmen de inhoud van de online Gitaarlessen daar op af. Vervolgens worden de gitaarlessen opgenomen in een studio om zorg te dragen voor professioneel geluid en beeld kwaliteit.

Met 65.000 geregistreerde leden en 2.000 bezoekers per dag is Gitaartabs de grootste gitaarles en tab website van de Benelux. 

De kernmerken die Gitaartabs karakteriseren zijn, aldus Jan van der Heide Vernieuwend, kwaliteit, Innovatief, Gezellig, Oprecht, Vertrouwd

Gitaartabs bestaat al ruim 20 jaar (1992) en is vanuit de hobby opgericht door Jan van der Heide (1976). Op de modem gestart met het verzamelen en schrijven van tablatuur in digitale tekst bestanden.  Vele lesboeken (piano en gitaar) uit 1980 doorgeworsteld en uitgebreid, herschreven en gedigitaliseerd. Al snel daarna volgende er meerdere gitaristen om te helpen Gitaartabs te maken wat het nu is. Gitaarschool Nederland
Jan Wouter Oostenrijk
mobiel 06 275 22 715
Gitaartabs 
Jan van der Heide
mobiel 0634746026
Online Gitaarles & Gitaar muziek


Wijzig nieuwsitem Recent Comments

Comments

Vandenbroucke

Vandenbroucke 2017-06-04 00:00:00 / Reply

Is de betaling nu in orde


Henk van Lingen

Henk van Lingen 2017-02-17 00:00:00 / Reply

Hallo, Een tijdje geleden begreep ik van jullie dat ik als gitaardocent en lid van de EGTA.GSL ook gebruik zou kunnen maken van Pro tabs.

Kan dat nog, en hoe pak ik dat aan?


Groeten, Henk van Lingen


JanH

JanH 2017-02-17 00:00:00 / Reply

@Henk, ik zal je account bij deze gratis upgraden naar een ProTABS account :) hopelijk kan je e.e.a. bijdragen Plaats een berichtje