Volg de Nederlandse Top 40 Gitaar ProTabs

ProTabs combineert streaming bladmuziek, Tabs en akkoorden met audio en video

Gitaar ProTabs

ProTabs worden geschreven door conservatorium gitaristen.

 • Landelijk collectief goed geschreven songs
 • Live meespelen en vertragen
 • Ruim aanbod met wekelijks nieuwe songs

ProTab voorbeeld

Bladmuziek kopen hoeft niet meer kies voor een ProTabs abonnement!

Geschreven door docenten

ProTabs zijn 100% geschreven door gediplomeerde gitaristen

Beginners t/m gevorderden

ProTabs zijn er in diverse niveau's van eenvoudig tot en met zeer complex.

Online Meespelen

Vanuit alle moderne browsers, tables en smartphones direct meespelen.

Streaming

De ProTab kan je streaming meespelen en pauzeren

Play en Pause

Klik op de partituur om een ProTab te starten, pauze en herspelen.

Vertraging

Vertraag de audio tot wel 25% om efficient te oefenen.

Nieuwste 10 ProTabs

Artiest Songnaam
Nothing But Thieves Sorry GPR 4
Jason Derulo If I'm Lucky GPR 4
Wulf Mind Made Up GPR 4
Calvin Harris Ft Pharrell Williams, Katy Perry, Big Shawn Feels GPR 4
Ed Sheeran Perfect GPR 2
CNCO Reggaeton Lento GPR 4
Lost Frequencies Ft. Netsky Here With You GPR 4
Avicii Without You GPR 2
Kensington Fiji GPR 2
DJ Khaled Ft. Rihanna Wild Thoughts GPR 4

Gitaartabs, ProTabs & Online Gitaarles reviews Gitaartabs

Laat ons weten wat je van ons vind via ons beoordelingsformulier.

 • van uitregt
  Ik ben nu een dag bezig bij jullie heb er nu al zeer veel plezier van, heb de lessen bij jullie college Michel Penterman, gevolgd tot het barre spelen mijn pink is helaas nog niet zo soepel ook complimenten voor zijn manier van les geven.

  Ik ben zeer blij met gitaartabs vooral met die muzieknoten was meer aan het tellen dan gitaar spelen. Nu weet ik gelukkig het vakje plus de snaar.

  Wat ik bij jullie een zeer positief iets vind dat je de accoorden laat zien en de muzieknoten bij het leren spelen daar liep ik steeds tegen aan. Mijn vraag is eigenlijk waarschijnlijk ben ik de vervelendste beginner zou ik over kunnen stappen van protabs naar tabs en songs dat ligt meer op mijn niveau denk ik. Natuurlijk ben ik blij met gitaartabs,
  ten eerste je raakt niet uitgekeken op de site en
  ten tweede je krijgt bijna gelijk antwoord op je vraag wat zeker belangrijk is om verder te gaan met je lessen
  ten derde het is niet overdreven de leraren zijn echt goed soms een beetje deprimerend als je hun automatische handelingen ziet waar je als beginnend gitarist alleen maar van kunt dromen.

  Mijn droom is om uiteindelijk Spaanse muziek te kunnen spelen wat ze bij gitaartabs waarschijnlijk stuk voor stuk met ogen dicht kunnen ,ook een voordeel voor gitaartabs je moet wel lid blijven om je droom uiteindelijk te kunnen bereiken en ook wat ik daar gehoord heb er plezier in blijven houden maar dat gaat met hun hulp zeker lukken

  Groetjes Embert. (5 /5)
 • Joanne de wit
  Ik wil jullie bedanken voor de service, als ik vragen had kreeg ik altijd snel een mailtje terug, top. Groetjes van Joanne (5 /5)
 • Gerard
  Je hoort het liedje terwijl je in sync de tabs ziet passeren. (5 /5)
 • Lars1312

  Mooie verzorgde website met leuke en nieuwe professionele tabs die kloppen en lessen die aansluiten bij mijn niveau. Ga zo door

  (5 /5)
 • bas76

  Mooie duidelijke site. Van de beginnende tot de gevorderde gitarist, hier ben je op de juiste plek.

  (5 /5)
 • Sergeant_BoB
  Ik vind het heerlijk dat ik thuis wat kan spelen. Wel moest ik even zoeken of de kosten meevallen, kon nergens vinden wat het per les kosten moet. Blijkt dat alles inclusief is :) (4 /5)
 • Hans Freriks

  Nu ik weer wat meer tijd heb, wilde ik weer eens gitaar gaan spelen. Mijn gitaar staat al dertig jaar werkloos te wachten op een gitarist. Dus zocht ik op internet en vond onder andere Gitaartabs.nl. Ik heb een paar aanbieders geprobeerd en besloot voor Gitaartabs te gaan. Wat werkt dat goed! Een lage drempel (ik wist geen enkel akkoord meer) en leuke liedjes, die je al snel kunt spelen. Ik heb echt plezier in gitaarspelen gekregen en begin ook voorzichtig eens voor anderen te spelen. Complimenten. Ik kan het iedereen aanraden.

  (5 /5)
 • m_kaatje
  Alles gaat echt stap voor stap en belangrijke info wordt niet overgeslagen. Vergeet niet alleen eerst de video te bekijken. (5 /5)
 • henknouwens
  Ik zoek keuze mogelijkheid van oudere nummers met tabs, en sologitaar spelen elektrisch, en finger picking style. Het aanbod van Gitaartabs ben benieuwd, ik ga zoeken komt vertrouwd over (5 /5)
 • buijselaere
  De ondersteuning bij problemen en vragen is prima, nu via een pro abonnement de mogelijkheden aan het ontdekken. Ziet er goed uit! (5 /5)
 • Levi Akkerman

  "Gitaartabs.nl" een site voor de beginner/amateur als professional. Een site met leuke lessen, goede en foutloze tabs. En een uitstekende klantvriendelijkheid! Een aanrader!

  (5 /5)
 • Jan Schneider

  Pro Tabs heeft uitstekende tabs voor zowel de beginnende als de gevorderde gitarist. Een aanrader!

  (5 /5)
 • Rob Kietselaer
  Top tabs! Eindelijk tabs die echt kloppen! (5 /5)
 • Bob Deslé
  Gewoon handig ,alle tabs op een website ,lessen en meer (5 /5)
 • Gerard van Elk
  Gewoon gemakkelijk informatie. Misschien is het een optie om de nummers per nummer te bestellen en betalen. Zonder dat je een "abonnement" hebt (4 /5)
 • FlowerPower
  Ziet er mooi uit en ga er wellicht gebruik van maken voor voor mij als scholier is het toch veel geld als ik een goed paket wil. ik zou ergens een trial aanbieden van een week of 2. (4 /5)
 • Zildjan
  Hoef niet t huis uit, Begin, eerste les is makkelijke en aanmoedigend (5 /5)
 • JPV
  duidelijke informatie en ook echt bladmuziek, dus niet alleen akkoorden. Op dit moment ben ik aan het nadenken om inderdaad een abonnement af te sluiten, maar ben nog op zoek naar wat de verschillen zijn tussen de verschillende abonnementen. Dus welk abonnement past het beste bij mij. Kunt u mij de verschillen uitleggen? De informatie op uw website vind ik daar niet toereikend genoeg voor. (4 /5)
 • Menno Schaaij

  Top Site! Toffe liedjes! En als je vragen heb over iets, krijg je heel snel antwoord, Ik zeg word ook lid!

  (5 /5)
 • JanH

  Zou jij Gitaartabs aan iemand anders aanraden? Gebruik dit beoordelingsformulier voor alle beoordelingen!. Thanks

  Groet Jan van der Heide

  (5 /5)
 • cabana
  Lessen die gestructureerd zijn. Ik ben opzoek naar een site waar je even niveau moet zoeken en vervolgens duidelijk is wat je wel kan proberen en wat niet. Als ik via youtube lessen opzoek mis ik deze structuur. Ben nieuw op de site heb alleen nog naar het aanbod voor tokkelen gekeken omdat ik dit wilde leren. Inhoud van de lessen en of het prettig is om te volgen. (4 /5)
 • jordski
  Akkoorden, tabs, powerchords. Daar weet ik wel iets van. Maar de onderliggende basis en het gebruik ik solo's weet ik helaas niet veel. Daar zou ik me meer in willen verdiepen. Er is veel aanbod en wellicht ook wat ik zoek. Tja, geld is een belangrijk item voor mij. En dan is het lastig om iedere maand 9,95 euro te moeten missen. Ik zeg niet dat het veel of duur is maar kan het niet missen. (5 /5)
 • pjotr
  Ik zocht Gitaarles voor mijn zoontje. Ik geef mij op voor de gratis e-book, maar bij aanmelden krijg ik dit niet. Ik krijg een bevestigingslink, maar geen e-book (ook niet nadat ik op de bevestigingslink heb geklikt). Dit maakt mij argwanend bij een aankoop. Ook heb ik nu nog steeds geen goed beeld van de lessen.

  "Zoals besproken bleek de bevestiging in de spambox te zitten. Daarna tevreden klant kunnen maken :) JH

  (3 /5)
 • Ferry
  Ik zocht gemakkelijke liedjes om te oefenen en het liefst voorzien uitleg van de manier van aanslag en vinger plaatsing akkoorden. De eerste lessen waren zeer duidelijk en in kleine stappen. Ik heb mij verder niet verdiept in een eventueel andere aanbieder, dus zolang blijf ik nog. (5 /5)
 • flor
  Ik wilde mijn gitaarspel naar een hoger niveau brengen. Erg uitgebreid, daardoor soms wat lastig kiezen welke les ik nu zal volgen. Het lesplan is hierbij zeker helpend. De vaak heldere uitleg, ondersteund met tabs en bladmuziek maken het geheel erg compleet. Verder vind ik de leraren goed en erg sympathiek (niet geheel onbelangrijk voor een leraar) (5 /5)
 • tijmen
  Ik zocht duidelijkheid over theorie en oefeningen. Uitdaging, straight to the point. Geen lange nutteloze verhalen. Ondanks dat ik al bijna een jaar een abonnement heb, heb ik nog geen gebruik van gitaartabs gemaakt. Nu prive omstandigehden, speel ik in eerste instantie weer gitaar. Ga ik binnekort voor eerst aanmelden voor lessen. Wat mij aanpreekt, is de logische aanpak, opbouw van de lessen. Van wat ik heb gelezen bij lessen. Belangrijkste reden is, wat wil ik leren. Wat wil ik in mijn style erbij gooien en welke lessen passen erbij om dat te bereiken. Op zoek naar de sound die ik mijn hoofd en hart heb. Zoals steve Vai het omschreef tijdens een Master Class een paar jaar terug. Finding your note, met wat dan ook. In mjn geval in het maken van muziek dmv gitaar spelen. (5 /5)
 • emeley
  Technieken om gemakkelijker gitaar spelen te leren zijn geweldig (5 /5)
 • heems
  Ik ben lid geworden vooral vanwege de tabs. Ik merk dat ik toch teruggrijp naar de bekende sites als 'ultimate guitar' 'chordie' etc. Voornaamste reden; de tabs die https://www.gitaartabs.nl aanbiedt zijn niet helemaal mijn muziekstijl. Ik speel voornamelijk jaren 70 muziek: Neil Young , Bob Dylan, Pink Floyd, Eagles etc. Natuurlijk zijn die ook op jouw site te vinden, maar deze voegen niets toe aan de gratis sites. Wat de lessen betreft zou ik er meer uit moeten kunnen halen, maar de discipline ontbreekt. Ik heb getracht de tokkellessen te volgen, maar ik ben niet goed in het echt doen van oefeningen. Helaas, want ik blijf dan ook hangen in het strummen van akkoorden met wat lichte 'spielerei' op de enkele noten. Dus nee, ik ben niet beter geworden. En nee, dat is niet te wijten aan je website. Er is ook veel te vinden op Internet. Van Youtube filmpjes over een bepaald liedje, tot mp4 filmpjes over de theorie. Ik ben nu bezig met het bekijken van twee theoriefilmpjes over een methode om de toonsoort van een lied te herkennen, de akkoorden die daarbij horen, de noten die daar bij horen, in majeur en in mineur. Schema's, patronen. Eigenlijk kwintencirkel en alles daar omheen, maar dan een andere methodiek. Wel interessant. Of ik daar beter van ga worden en de dingen ga onthouden, weet ik niet. Veel theorie. Basistheorie in feite. (4 /5)
 • kunk
  een goede blues gitaar leraar met een goede uitleg in een duidelijke begrijpbare taal. super groot aanbod in verschillende stijlen zodat je altijd kan switschen naar een andere style met een goede leraar wat betekend dat je niet meer op zoek hoeft naar een andere site. grotendeels omdat ruben hoeke mij evt op een goede manier de blues kan leren spelen en evt de rock, heb een aantal keren een muziekschool bezocht maar nooit datgene gevonden wat ik zocht, heb geen notenkennis enkel praktijk ervaring opgedaan in een aantal bandjes. (5 /5)
 • t@g
  Eenvoudig leren gitaar spelen, wanneer mij dat uitkomt. Ik ben lid geworden van Gitaartabs om de manier waarop ik beter wordt en goede uitleg. (4 /5)
 • diekerc
  Ik wil proberen een betere gitarist te worden, ik denk zelf aan bluesgitaar leren spelen. (5 /5)
 • sylva
  Een beetje chaotisch en mede hierdoor af en toe (voor een beginner althans) lastig te volgen. Voor mij zou het prettiger zijn als er meer simpele leuke liedjes met TABS worden toegelicht en voorgedaan. Ik blijf het volgen, vanwege het ruime aanbod, ook al ben ik nog lang niet zover. (3 /5)
 • Doornroosje1993
  Mineur toonladders voor baspartijen. Een product wat nog in ontwikkeling is. Wat er nu is voldoet prima. Ik hoop dat er nog meer volgt. Ik heb met het spelen van zowel gitaar als basgitaar zelf aangeleerd. Ik merk nu dat ik essentiele dingen mis die ik hier al wel heb gevonden (5 /5)
 • saddam
  Tot nu toe heel goed, komt mogelijk ook door me gewone lessen, ik vind de extra tips hoe vasthouden en uitnodigen er de tijd voor nemen prettig. Tijd en geld en toch leren spelen (5 /5)
 • NLPBart
  Wat mij overtuigde was de heel redelijke prijs en het feit dat ik kan pauzeren. Gemakkelijk opzeggen per mailtje, vind ik ook overtuigend (vrijheid). (5 /5)
 • stijnboy01
  Ik vind dat gitaartabs.nl beginners meteen goed oppakt en je alles geeft wat je moet weten als beginner zoals bijv. de houding van de gitaar, manier van tokkelen etc. Voor mensen die al heel ver zijn, zijn er helaas wat minder lessen en het aantal genregerichte lessen zijn ietwat aan de lage kant (hoewel ze nu dat aan het verbeteren zijn). De kwaliteit van de lessen is uitstekend. (5 /5)
 • arjeh
  Deze online gitaarlessen zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn gericht op de student en het mooie is dat ze in het Nederlands zijn. Veel en diverse gitaarlessen. En dat voor niet veel geld! Perfect! (5 /5)
 • Alex Verhoeff
  Volledig eens met Joey, daarnaast een zeer nittug naslagwerk! Een echte aanrader, (5 /5)
 • Lieven_DV
  Gitaartabs.nl is een uitgebreide website met heel veel content in het Nederlands; je kan er vanalles terugvinden over een heleboel stijlen en bovendien is er ook een leuk forum! (5 /5)
 • Joey1957nl
  Ik was op zoek naar leuke Online Gitaarles dat heb ik gevonden bij gitaartabs.nl Ik heb hoop dingen van geleerd. Mooi site met veel gitaar tab en akkoorden en leuk les video's waar veel van kan leren! Ik zal het zeker aanbevelen aan andere mensen ik heb er veel aan gehad! (5 /5)
 • Biancabogaard
  Ik was al n poosje bekend met de site, de tabs gebruik ik inmiddels eigenlijk altijd. Omdat ik me nog steeds beginner voel en ik graag meer wil leren heb ik me ook aangemeld bij ProTabs en ik ben zeer tevreden.De site is tof en de service goed (5 /5)
>